woensdag 4 november 2009

"Grensverleggende integratie en productiviteit" met Adobe CS4


Voor de Adobe Cross-Media Roadshow 2009 trokken de webdesigners en webdevelopers van ISAAC dinsdagmiddag 3 november naar de Witte Dame te Eindhoven.

Dagelijks terugkerende taken efficiënter uitvoeren

Aan de hand van een Cross-Media campagne toonden de Adobe experts ons daar de workflow voor het creëren, bewerken en publiceren van onze ontwerpen. Zowel productspecifieke functies alsmede de samenwerking tussen de verschillende CS4-applicaties stonden centraal.

Aan bod kwamen o.a. Adobe Bridge, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Flash, Adobe Dreamweaver en Adobe Indesign; software waar de web-afdeling van ISAAC dagelijks mee werkt aan haar web-projecten.

4 nieuwe functies waarmee Creative Suite 4 (Web Premium) ISAAC tijd bespaart en onze klanten geld bespaart:

Slimme objecten in Dreamweaver (Dreamweaver)
Plaats een Adobe Photoshop® PSD-document in Dreamweaver om een afbeelding te maken als slim object, direct gekoppeld aan het bronbestand. Breng wijzigingen aan in de bronafbeelding en werk uw afbeelding bij in Dreamweaver zonder Photoshop te openen.

Objectgebaseerde animatie (Flash)
Verkrijg volledige controle over afzonderlijke animatieattributen dankzij objectgebaseerde animatie, waarmee tweens rechtstreeks op objecten worden toegepast in plaats van op sleutelbeelden. Breng moeiteloos wijzigingen aan in bewegingen dankzij de Bézier-handvatten.

Live weergave (Dreamweaver)Ontwerp uw webpagina's in browsersituaties uit de praktijk met de nieuwe functie Live weergave in Adobe® Dreamweaver® CS4, met behoud van rechtstreekse toegang tot de code. Wijzigingen aan de code worden onmiddellijk weerspiegeld in de gerenderde weergave.

Zo schalen dat inhoud behouden blijft (Photoshop)
Met de nieuwe en revolutionaire functie Zo schalen dat inhoud behouden blijft, kunt u een afbeelding automatisch opnieuw samenstellen als u de grootte ervan aanpast, terwijl essentiële gebieden behouden blijven wanneer de afbeelding de nieuwe afmetingen aanneemt. Maak de perfecte afbeelding in één stap, zonder tijdrovende bewerkingen om de afbeelding bij te snijden of te retoucheren.

Genoeg voor nu, wij gaan experimenteren met deze nieuwe functies...