maandag 16 november 2009

ISAAC voor derde keer bij 50 snelste groeiers

PERSBERICHT

Eindhovens internettechnologiebedrijf groeit snel verder
ISAAC voor derde keer bij 50 snelste groeiers

Eindhoven - Internettechnologiebedrijf ISAAC uit Eindhoven blijft snel doorgroeien. Dat leverde voor het derde jaar op rij een plek op in de Deloitte Fast 50; de ranglijst van vijftig technologiebedrijven met de hoogste procentuele omzetgroei. Een plek veroveren was dit jaar aanzienlijk moeilijker, want de lijst bevat voor het eerst niet alleen Nederlandse maar ook Belgische bedrijven.

Waar menig aanstormend technologiebedrijf in de Fast 50 kortstondige groei doormaakt en vervolgens net zo snel weer uit de lijst tuimelt, weet ISAAC al drie jaar op rij stand te houden. De omzetstijging van 457% sinds 2004 is dus duidelijk geen kortstondige groeispurt, maar een teken van stabiele groei. Passie voor internet is wat volgens CEO Mark Hogendoorn aan het succes ten grondslag ligt. "Onze professionals weten niet alleen alles van de nieuwste technologieën, maar kunnen die ook zodanig toepassen dat ze een daadwerkelijke bijdrage leveren aan de resultaten van onze klanten."

Internet onvermijdelijk in vitale bedrijfsprocessen
ISAAC ondersteunt haar klanten bij het optimaal benutten van de zakelijke mogelijkheden van internet. Uitgangspunt is dat het voor organisaties steeds vaker onvermijdelijk wordt om internet in te passen binnen vitale bedrijfsprocessen. Tot de kerntaken van ISAAC behoren advies, ontwerp, realisatie en beheer van online applicaties. In de praktijk varieert dat van het bouwen van websites tot de online ontsluiting van complexe backoffice-applicaties. Een opvallende ontwikkeling binnen het bedrijf is dat het zich steeds meer toelegt op specifieke sectoren, zoals retail en in toenemende mate ook de financiële dienstverlening.

Internettechnologie maakt bank transparanter
Banken en andere financiële dienstverleners ontdekken dat de technische know how van ISAAC nieuwe mogelijkheden biedt voor transparantie naar consumenten. Denk aan saldo-informatie via de mobiele telefoon, realtime inzicht in creditcarduitgaven en inzicht in de actuele status van pensioenen en verzekeringen. Ontsluiting van die gegevens via internet was vaak een probleem vanwege de veelal verouderde databasearchitectuur van veel financiële instellingen. ISAAC ruimt dat obstakel effectief uit de weg met Pangaea middleware. Dankzij dat revolutionaire ‘enterprise application integration’-systeem kunnen uiteenlopende applicaties probleemloos met elkaar en met gekoppelde websites communiceren.

Over ISAAC
ISAAC ontstond in 1999 aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sindsdien groeide het uit tot een zelfstandig bedrijf met meer dan dertig medewerkers en grote klanten als LaSer Lafayette Services Nederland (bekend van o.a. PrimeLine, Directa en cobranded Visa kaarten), De Harense Smid, Impact Retail, Paysquare en Repay International.