vrijdag 30 januari 2009

Wereldwijd CO2-compensatieprogramma In zee met Eindhovens ICT-bedrijf

ISAAC slaat de handen ineen met Repay International

Eindhoven - Het Eindhovense internet-technologiebedrijf ISAAC slaat de handen ineen met Repay International, de aanbieder van het duurzame creditcardconcept ClimaCount. De twee innovatieve ondernemingen hebben de intentie vastgelegd om langdurig te gaan samenwerken. Als preferred partner gaat ISAAC de ICT-componenten realiseren voor het internationale klimaatcompensatieprogramma.

Repay International biedt wereldwijd onder de naam ClimaCount een programma aan waarmee creditcardhouders CO2-neutraal kunnen consumeren. De schadelijke CO2 uitstoot die de aangeschafte producten gedurende hun levenscyclus veroorzaken, wordt volgens een door TNO gecontroleerde rekenmethodiek berekend en vervolgens gecompenseerd door gecertificeerde CO2-reducerende projecten. Banken, creditcardmaatschappijen, retailers en NGO’s koppelen het programma onder licentie aan hun eigen creditcards. Internetcommunicatie en de online ontsluiting van rekenmodellen en databasegegevens zijn belangrijke pijlers onder de formule van het ClimaCount programma. Niet geheel toevallig zijn dat bij uitstek specialiteiten van softwareontwikkelaar en internetspecialist ISAAC.

Repay International heeft ISAAC onder meer in de arm genomen om het www.climacount.com platform te realiseren. Hierop wordt onder andere de CO2 uitstoot van de creditcard transacties inzichtelijk gemaakt voor de kaarthouder. Met een speciaal ontwikkelde 'CO2 calculator' kan de consument precies zien hoe het Climacount programma de uitstoot compenseert. De klant kan daarbij bovendien zijn eigen voorkeuren voor CO2-compensatieprojecten aangeven (bijvoorbeeld bosbouw, CO2-opvang of investeringen in duurzame energie).

ClimaCount bepaalt de benodigde compensatiemaatregelen aan de hand van de (anonieme) transactiegegevens die creditcardorganisaties verstrekken. ISAAC bouwt de omvangrijke database waarin die gegevens worden verwerkt en realiseert de gebruiksvriendelijke ontsluiting via de website voor de ingelogde kaarthouder. In de toekomst zal ISAAC de functionaliteit van de ClimaCount-website steeds verder uitbreiden met nieuwe applicaties. Inmiddels werkt Isaac aan de technische ondersteuning van ClimaCount in de Verenigde staten waar het begin 2009 op de markt zal komen.

Over ISAAC

ISAAC creëert de middelen om efficiënt te ondernemen via internet met bijvoorbeeld strategische internetcampagnes en software voor de koppeling met bedrijfssystemen. Het bedrijf ontstond in 1999 aan de Technische Universiteit Eindhoven en leerde al snel op eigen benen te staan. Inmiddels werkt ISAAC voor grote organisaties als LaSer Nederland (bekend van o.a. PrimeLine, Directa en cobranded Visa kaarten), De Harense Smid, Impact Retail en Repay International. In 2007 stond ISAAC als een van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland in de Deloitte Technology Fast 50. Ook in 2008 is ISAAC genomineerd in deze prestigieuze lijst met succesvolle bedrijven.

Met de samenwerking met Repay International zet ISAAC een belangrijke vervolg stap in de wereld van financiële dienstverlening. Zie ook www.isaac.nl.

Over Repay International

RePay International verzorgt de internationale verspreiding van het ClimaCount creditcardprogramma. Om de effectiviteit van het klimaatcompensatieprogramma te garanderen werkt Repay International samen met onafhankelijke organisaties zoals PricewaterhouseCoopers en onderzoeksinstituut TNO. RePay International is gevestigd in 's-Hertogenbosch en heeft voor de facilitaire ondersteuning een vestiging in San Francisco. RePay International is een werkmaatschappij van Tendris Holding B.V., een organisatie die ideeën op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkelt en ondersteunt. Zie ook www.repay-international.com.