vrijdag 19 december 2008

Sssssttttttt

Bij ISAAC werd begin November door een aantal mensen begonnen aan een zogenaamde ‘secret mission’. Secret omdat het geheim moest zijn en mission omdat dat ook zo moest blijven. Maar, ondanks de vele afleidingsmanoeuvres, en..,zoals te verwachten, werkt een secret mission als een hoop stront op vliegen en weldra wist, op een enkeling na, heel ISAAC ervan.

Dat is het leuke aan een geheim, je hebt mensen die ervan weten en mensen die het niet weten. Aangezien mensen zich buiten gesloten voelen als iedereen het geheim lijkt te kennen, behalve jij, probeer je erachter te komen wat het geheim is. Want je wil je niet buitengesloten voelen. En wij, medewerkers van ISAAC, zouden geen medewerkers van ISAAC zijn als we niet met steeds meer mensen het geheim deelden, puur om hun leed te verzachten.

Om de spanning voor de onwetenden vast te houden deden we maar net alsof onze neus bloedde en zijn we gewoon verder gegaan alsof het nog steeds secret was, waarbij we steeds snel ons scherm wisselden als er iemand langsliep en fluisterend en sssttt sissend geïnteresseerden of bemoeials te woord hadden gestaan.


Om een tipje van de sluier op te lichten kan ik zeggen dat onze collega’s, het afgelopen jaar en de toekomstige feestdagen het uitgangspunt waren voor onze missie. En omdat we na een klein onderzoek kunnen concluderen dat we over het algemeen trots zijn op wat we maken, we bergen hebben verzet en soms zelfs het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt, ontkwamen we er niet aan te concluderen dat er bij ISAAC stuk voor stuk helden werken.

Superhelden wel te verstaan. Experts in bepaalde technieken. Helden met digitale superkrachten, compleet met symbool op de borst. Van applicatie architect tot directie assistent.
Nu bent ook u op de hoogte van de secret mission, die inmiddels al lang niet meer zo secret is, aangezien mogelijk u onze digitale kerstkaart heeft ontvangen. Fijne feestdagen!